Bu Blogda Ara

14 Şubat 2017 Salı

İÇLİ İÇLİ KÖFTE YAPALIM MI?

 İçliköfteyi yapmak zaten çok zor tarif etmek ise ondan daha zor 😂   Öncelikle malzemelerimizi sayalım
1. 1 su bardağı ince köftelik bulgur
2. 1 su bardağı irmik
3. 1 su bardağı un
4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
5. 1 tatlı kaşığı  biber salçası
6. 1 tatlı kaşığı  domates salçası
7. 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
8. 1 tatlı kaşığı Pulbiber
9.  300 gr kıyma
10.  Üç adet orta boy soğan
11. Yarım demet maydanoz

 Evet inanın bu malzemeleri toparlamak işin en kolay kısmıdır çünkü sonrasında sizi çok zorlu bir macera bekleyeceğine baştan hazırlıklı olun.

 Öncelikle bir su bardağı su ile bir su bardağı köftelik ince bulguru ıslatın suyun sıcak ya da soğuk olması farketmez.  İnce ince kıydığınız soğanları tavaya alın.  Zeytinyağını ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun, kavrulan soğana kıymanızı ekleyin.  Kıymalar suyunu çekinceye kadar pişirin.  Ardından pulbiberi, tuzu ve domates salçasını ekleyin.  Bu aşamada ince dökülmüş ceviz veya istediğiniz diğer baharatları da ekleyebilirsiniz.  Kıymanızın yumuşak olması için yarım su bardağı kadar su ekleyin ve en son ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek altını kapatın.  Kıymalı harcıınızın çok kuru olmaması gerekiyor.

 Gelelim benim en zorlandığım kısma.  Daha önceden ıslattığınız köftelik bulgurun içine bir su  bardağı irmiği ve unu da ekleyin. Son olarak biber salçasını da ekleyerek hamurun yapışkan olmayan kıvama gelmesi için güzelce yoğurun.  Bu ölçülerle yaklaşık olarak 18 adet içli köfte çıkacaktır.  Buradan kopardığınız parçaları bir salatalık yardımıyla limon şeklini alıncaya kadar açabilirsiniz.  Bu iş oldukça zor 😊 Açtığınız içli köftelerin içine kıymalı harçtan doldurup kapatın.  Şimdi buraya sizin için faydalı olacak bir videonun linkini koyuyorum sizin için en kolay gelen yöntemle inşallah başarılı olursunuz, hepinizin ellerine sağlık 😍👋Buyrun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder